For English please scroll down

Ruim tien jaar geleden leerden we elkaar kennen toen we samen de dagelijkse leiding hadden over wijnbar Vyne aan de Prinsengracht in Amsterdam. Zowel zakelijk als vriendschappelijk was er meteen een klik die alleen maar sterker is geworden. Na jaren plannen smeden en het opdoen van nog meer ervaring in uiteenlopende succesvolle horecazaken - oa. Bistrot Neuf, Guts & Glory, Blauw aan de Wal en IQ Creative - was het moment aangebroken om per juni 2016 onze ambities te verwezenlijken.

Een Auberge aan de Albert Cuypstraat

We zijn ontzettend trots op de locatie van de Auberge. Aan de beroemde Albert Cuypstraat in de Amsterdamse Pijp hebben we aan de ‘stille’ kant onze droomlocatie gevonden. De Pijp is als onderdeel van Amsterdam Oud Zuid al jaren ontzettend drukbezocht en populair en er is alleen maar meer in het verschiet. De gemeente investeert veel in de wijk en realiseert een vernieuwingsslag die het aanzien en de aantrekkingskracht van de buurt nog meer gaat vergroten.

De Auberge ligt aan het begin van de Albert Cuypstraat. op een steenworp afstand van metrohalte De Pijp. Honderd meter van de populaire markt en om de hoek van het Museumplein. De gevel van het pand is volledig vernieuwd wat de zichtbaarheid van ons restaurant vergroot en het de allure geeft die past bij onze Auberge. Deze locatie biedt alle ingrediënten voor onze lange termijnvisie. Met de Auberge hebben is een zaak opgericht die over twintig jaar echt een begrip moet zijn in Amsterdam.

De deur van de Auberge staat open voor iedereen die houdt van de Franse keuken en een uitgebreide keuze aan wijnen uit onze cave. De Auberge is een plek waar onze gasten altijd welkom zijn en we iedereen persoonlijk ontvangen. We doen niets liever dan onze liefde en kennis van goed en lekker eten en drinken delen met mede-liefhebbers. Op een persoonlijke manier, gepast informeel, met de juiste dosis aandacht. Uitgangspunten zijn daarbij de goede herinneringen en culinaire ervaringen die wij opdeden in onze jeugdjaren en loopbaan.

De Auberge heeft binnen 65 zitplaatsen, een combinatie van lage en hoge tafels en barplekken waar je kunt eten of van een goed glas wijn kunt genieten. We hebben zelfs een chef’s table aan de open keuken waar gegeten kan worden en waarbij je dus midden in de actie van de chefs zit. De keuken is geopend tot 23 uur en de bar voor een borrel of goed glas tot later. De tafels zijn gedekt met wit linnen, er is een heuse wijncave en de grote ramen met art deco glas in lood geven sfeer en natuurlijk licht.

Het gehele jaar zijn er beschutte, overdekte terrasplekken beschikbaar, met een mogelijkheid tot uitbreiding tijdens het terrasseizoen. Ons streven is dat iedere gast van de Auberge – van buurman tot toerist - tevreden de deur uit loopt en al uitkijkt naar het volgende bezoek. 

Trotse winnaars van de publieksprijs Het Fijnste Franse restaurant van Nederland 2017

Trotse winnaars van de publieksprijs Het Fijnste Franse restaurant van Nederland 2017

ENGLISH
We met about ten years ago when we were both managers at the wine bar Vyne on the Prinsengracht in Amsterdam. We got on straight away, as friends but also professionally and this friendship kept on growing and became stronger and stronger. After years of gaining more experience in other various successful restaurants - ie Bistrot Neuf, Guts & Glory, Blauw aan de Wal and IQ Creative- the moment to make our ambitions become reality has finally arrived.

We’re incredibly proud of the location of the Auberge. We found our dream location on the ‘quiet’ side of the famous Albert Cuypstraat in the Pijp in Amsterdam. As part of the developments in the Amsterdam city center, the Pijp gets many visitors, is incredibly popular and has a great future ahead. 

The local council is investing a lot in the area and is realising a ‘renewal plan’ that will increase the attraction of the Pijp. At the crossroads closeby a new station on the North-South subway line is in the making, the carpark is receiving a major expansion and large sums have been invested to create a better image of the area.

In the Auberge we welcome everyone who loves the French kitchen and a grand selection of wines from our cave. We aim to create a place where we personally welcome our guests and where the door is open all the time.

We love sharing our knowledge and passion for good and delicious food and wine with people who have similar interests. We share this in a personal yet formal manner with the right amount of attention for accurate detail. We get our inspiration to advice and work in this way from our personal culinary memories and experiences that we’ve gained through our previous years of working in the industry.