Ruim acht jaar geleden leerden we elkaar kennen toen we samen de dagelijkse leiding hadden over wijnbar Vyne aan de Prinsengracht in Amsterdam. Zowel zakelijk als vriendschappelijk was er meteen een klik die alleen maar sterker is geworden. Na jaren plannen smeden en het opdoen van nog meer ervaring in uiteenlopende succesvolle horecazaken - oa. Bistrot Neuf, Guts & Glory, Blauw aan de Wal en IQ Creative - is nu het moment aangebroken om onze ambities te verwezenlijken.

Een Auberge aan de Albert Cuypstraat

We zijn ontzettend trots op de locatie van de Auberge. Aan de beroemde Albert Cuypstraat in de Amsterdamse Pijp hebben we aan de ‘stille’ kant onze droomlocatie gevonden. De Pijp is als onderdeel van Amsterdam Oud Zuid al jaren ontzettend drukbezocht en populair en er is alleen maar meer in het verschiet. De gemeente investeert veel in de wijk en realiseert een vernieuwingsslag die het aanzien en de aantrekkingskracht van de buurt nog meer gaat vergroten. Zo gaat er een station open van de Noord-Zuid Lijn op de aangrenzende kruising, is er een grootschalige uitbreiding van parkeerplaatsen en wordt er veel geïnvesteerd in het verbeteren van het algehele straatbeeld.

De Auberge ligt aan het begin van de Albert Cuypstraat. Honderd meter van de populaire markt en om de hoek van het Museumplein. De gevel van het pand wordt volledig vernieuwd wat de zichtbaarheid van ons restaurant vergroot en het de allure geeft die past bij onze plannen. Deze locatie biedt alle ingrediënten voor onze lange termijnvisie. Met de Auberge richten we een zaak op die over twintig jaar echt een begrip moet zijn in Amsterdam.

De deur van de Auberge staat open voor iedereen die houdt van de Franse keuken en een uitgebreide keuze aan wijnen uit onze cave. De Auberge wordt een plek waar onze gasten altijd welkom zijn en we iedereen persoonlijk ontvangen. We doen niets liever dan onze liefde en kennis van goed en lekker eten en drinken delen met mede-liefhebbers. Op een persoonlijke manier, gepast informeel, met de juiste dosis aandacht. Uitgangspunten zijn daarbij de goede herinneringen en culinaire ervaringen die wij opdeden in onze jeugdjaren en loopbaan.

De Auberge heeft binnen 65 zitplaatsen, een combinatie van lage en hoge tafels en barplekken waar je kunt eten of van een goed glas wijn kunt genieten. We hebben zelfs een chef’s table aan de open keuken waar gegeten kan worden en waarbij je dus midden in de actie van de chefs zit. De keuken blijft geopend tot 23 uur en de bar voor een borrel of goed glas tot later. De tafels zijn gedekt met wit linnen, er is een mooie open haard en de grote ramen met art deco glas in lood geven sfeer en natuurlijk licht.

Het gehele jaar zijn er beschutte, overdekte terrasplekken beschikbaar, met een mogelijkheid tot uitbreiding tijdens het terrasseizoen. Ons streven is dat iedere gast van de Auberge – van buurman tot toerist - tevreden de deur uit loopt en al uitkijkt naar het volgende bezoek.