For English please  scroll down
 

Reguliere openingstijden:

Wij zijn 6 dagen van de week geopend voor lunch, diner en borrel.
Dinsdag tot en met zaterdag is onze keuken geopend van 12.00 uur tot 23.00 uur.
Lunch serveren wij van 12.00 uur tot 15.00 uur. Van 15.00 uur tot 18.00 uur serveren wij diverse barsnacks en vanaf 18.00 uur staan wij weer klaar voor het diner. 
Zondag zijn wij geopend vanaf 12.00 uur ‘s middags en nemen wij de laatste reserveringen aan om half acht. U kunt dus de hele dag binnenlopen voor een uitgebreide lunch of vroeg diner. Het restaurant sluit op zondag rond half elf.
Maandag is onze rustdag.

Uw auto PARKEREN kunt u in de nabijgelegen Albert Cuypgarage. Vanaf de Hobbemakade rijdt u de brug over de Albert Cuypstraat op. Sla met uw auto de eerste links (Frans Halsstraat) in en sla de tweede straat weer links (Saenredamstraat). Aan het einde slaat u wederom links en ziet u de ingang van de parkeergarage die zich onder het water van de Hobbemakade bevind. Het is in gepaste tred slechts 4 minuten lopen naar ons restaurant aan de Albert Cuypstraat 58-60.

Restaurant en Wijnbar

 Auberge Jean & Marie is een restaurant en wijnbar waar gasten genieten van vakmanschap uit de keuken, wijnkelder en bediening. De naam Auberge zegt het al: onze zaak is als een herberg. Hier zijn gasten welkom voor lunch, diner en borrel, is de sfeer ontspannen en comfortabel, het eten en drinken van hoog niveau, de drempel laag, de prijzen eerlijk en heeft een avond uit geen eindtijd. De Auberge is als thuiskomen bij Jean & Marie, de Francofiele alterego’s van Jan Grijspeere en Marije Bremer.

De grootste inspiratie voor de menu- en wijnkaart van de Auberge is de rijke Franse gastronomie, zonder de tradities van andere Europese keukens en wijngaarden uit te sluiten. Klassiekers, evergreens, hardlopers en nieuw ontdekte parels die blijvers blijken, worden met liefde en kennis bereid en gedeeld.

Wij houden graag rekening met uw intoleranties en/of allergieën, wij vragen u beleefd deze door te geven bij het maken van uw reservering. In onze Franse keuken wordt altijd met dierlijke producten en zuivel gekookt, hetgeen het voor ons onmogelijk maakt om aan veganistische wensen te voldoen.

Wij vragen een aanbetaling van € 25,- per gast indien u wenst te reserveren voor het diner in de Auberge. Nog niet lang geleden dachten wij dat zoiets ondenkbaar zou zijn in de herberg van Jan en Marije. Het past namelijk niet direct in het plaatje wat hierboven omschreven  wordt. Woorden als "ontspannen, comfort en thuiskomen " associëren  wij niet direct met een aanbetaling. Helaas is het aantal gasten die geen gebruik maken van hun reservering de laatste jaren enorm gestegen. Wij hebben vaak gasten teleurgesteld aangezien onze zaak vol zat. Extra vervelend helaas want regelmatig gebeurde het dat er een reservering stond waar geen gebruik van gemaakt werd. Om deze teleurstellingen in de toekomst te voorkomen en om zo veel mogelijk gasten blij te maken met een plekje in de Auberge vragen wij u beleefd om een aanbetaling. Heel transparant en flexibel denken wij. Het bedrag wordt direct bij uw bezoek van de restaurantrekening afgetrokken en mocht er iets tussenkomen en u kunt onverhoopt geen gebruik maken van de reservering; laat u het ons weten, we regelen iets. Wij hopen op uw begrip en zien u heel graag in onze herberg. 

Met gastvrije groet, Jan Grijspeere & Marije Bremer

of bel ons op 020-8452005

English

We're open for lunch, dinner and drinks six days a week.
Tuesday through Saturday our kitchen is open from noon till 11 P.M.
Lunch is served from noon till 15.00 P.M., luxury barsnacks from 15.00 P.M till 18.00 P.M and we are ready for serving dinner again from 18.00 till 23.00 P.M.
Sundays we open from noon and serve our dinner menu all day long. The latest reservations are taken at 7.30 P.M. So you can walk in all day long for an extensive lunch or early dinner. The restaurant will close around 10.30 P.M.
Mondays we rest.

RESTAURANT AND WINEBAR

 

Auberge Jean &Marie is a restaurant and wine bar where guests can enjoy the craftsmanship / expertise from the kitchen and the wine cellar plus experience excellent service. The name says it all: our place is like a traditional Inn. Our guests are always welcome (we’re open for lunch and diner), the atmosphere is relaxed and comfortable, we serve high standard food, the prices are honest and we believe that our dining experience should not have a time limit at the end of the night. The Auberge is like a visit to the home of Jean & Marie, the French alter egos of Jan Grijspeere and Marije Bremer.

The wonderfully rich and varied French cuisine has been the main inspiration for our menus, although other European food and wine traditions have certainly not been excluded. Classic dishes and evergreens, favorites and new gems that have proven to be keepers are lovingly and expertly prepared and shared.  

We are happy to take your intolerances and/ or allergies into account, we kindly ask you to indicate this when you make your reservation. In our classic French kitchen, by the way, we always use animal products and dairy product, which makes it impossible for us to meet vegan requirements.

 

FOTOFFRNCARONIMG_6670_Zw-W_LR_DxO.jpg